středa 18. února 2015

Rozlučka, na kterou nevěsta nikdy nezapomene!



Stále přemýšlíte nad originální Rozlučkou? Nevíte jak nastartovat skvělou atmosféru posledního dne nevěstiny svobody? Začněte Rozlučkou v divadle! Rozhodně nebudete litovat.


Anna se bude brzy vdávat a její mladší sestra Terezie pro ni chystá rozlučku se svobodou. To, co se na první pohled zdá jako naprostý propadák, se pro pět žen změní v nejosobnější noc života. Každá z nich v průběhu večera sejme svou masku a poskytne tak divákům pohled do něžné, naivní, ale i hrubé a zvrhlé ženské duše. Autentická atmosféra pěti nočních klubů mu nabídne intimní pohled na osud každé z hrdinek.

 


„Je to pět žen, pět klubů, pět životních zvratů, jedna noc, jedno město a jedna rozlučka se svobodou.“ Alespoň tak charakterizuje hru autorka Rozlučky a umělecká šéfka Divalda Puls, Lucie Radimerská.

Lucko, jak Rozlučka vznikala?
„Začalo to takovou tour de Prague předtím, než se sestra vdávala, a proběhla tam spousta vtipných momentů, jako když jsme málem zapálily Národní divadlo lampiónem, což bude i v představení. Hrozně jsem chtěla nějakou hru o holkách, ale nic ve feministickém duchu jako třeba Monology vaginy.“
Jak dlouho se tvořil scénář?
„Celé to probíhalo vlastně formou improvizace, byly dány hlavní body, o čem Rozlučka bude, a herečky si potom samy dotvářely postavy, vymýšlely, jak žila předtím, takže o ní věděly opravdu všechno. Je to trochu Sex ve městě, a ve výsledku to bude bavit víc chlapy než ženský.“
 
Proč by na představení mely jít nastávající nevěsty?
„Je tam ukázaná jemná ženská duše a taky to, že umíme být opravdu i kačenky. Myslím, že to před samotnou rozlučkou rozproudí atmosféru a uvolní takové to známé „musíme se bavit“.

Koukněte se na trailer představení a nastartujte nezapomenutelný večer třeba právě s představením Rozlučka.


Jakou rozlučku se svobodou chystáte vy?


Hodnocení: 75%

Bára M.

Žádné komentáře:

Okomentovat